- August 6th, 2021
- Category: inspiratie
11-granen broodmix
11-granenbrood, het populairste brood van Au Flan Breton bak je nu ook makkelijk thuis, in de oven of broodmachine!
11-Granen broodmix
Het populairste brood van Au Flan Breton bak je nu ook makkelijk thuis
All-in mix voor 2 broden. Enkel water toevoegen, bakken en smullen maar!
Unieke combinatie van granen en zaden
Een grijs brood om van te snoepen!
Tarwebloem, rogge, soja, zonnebloempitten, bruin lijn-zaad, haver, gerst, speltbloem, boekweitmeel, maïsbloem en geel lijnzaad zorgen voor ons uniek, lekker en luchtig 11-granen brood.
Met deze all-in mix lukt je brood altijd
Voeg water bij de broodmix en de broodmachine doet de rest. Of kneed de mix zelf, laat het deeg rijzen en bak het brood in een traditionele oven.
Met 1 zakje van 1 kg maak je 2 broden. Altijd heerlijk en kraakvers brood in huis!
Ingrediënten: 68% tarwebloem, roggedesempoeder, tarwegluten, 2% rogge, 2% soja, 2% zonnebloempitten, 2% bruin lijnzaad, 1,5% haver, 1% gerst, 1% speltbloem, 1% boekweitmeel, 0,5% maïsbloem, 0,5% geel lijnzaad, raapzaadolie, dextrose, droge gist, zout, antioxidant: ascorbinezuur, tarwemoutmeel, emulgatoren: sojalecithine, mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met monoacetyl- en diacetyl-wijnsteenzuur en mono- en diglyceriden van vetzuren, meelverbeteraars: ascorbinezuur en enzymen.
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.
Bereiding
Met de hand
Meet de mix en het water af. Kneed met de hand of een keukenrobot tot een soepel deeg van 23°C. Dek het deeg af met een handdoek. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat en kneed het tot de gewenste vorm. Leg het in een ingevette bakvorm of bakplaat. Strooi een beetje bloem op het deeg, dek opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (± 40 min.). Bak het brood ± 30 minuten op 220°C. Ontvorm en laat het afkoelen op een rooster.
Met de broodmachine
Meet de mix en het water af en giet de ingrediënten in de kuip. Kies een programma, bepaal de korstkleur en de grootte van het brood. Bak het brood, ontvorm na het eindsignaal en laat het afkoelen op een rooster.